Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

15 fánk, amit meg kell sütnöd, amíg tart a farsang

default user icon
MME
Vízkereszttől hamvazószerdáig tart a farsang, melynek elképzelhetetlen eleme a könnyű szalagos vagy a töltött fánk, de a csöröge, a churros, az ekler és a túrófánk is népszerű ilyenkor. Íme 15 kihagyhatatlan fánkrecept farsangra.

A farsangi időszak elengedhetetlen finomsága a fánk, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Sokak nagy kihívásnak érzik a kelt tésztával való munkát, így nekik jó hír, hogy jóféle fánkot nem csak élesztős tésztából lehet készíteni.

A klasszikus, szalagos és a töltött fánk, a berliner élesztővel készül, de ettől sem kell megijedni, ha rászánjuk az időt, a siker garantált.

Ha nem szeretnénk élesztővel dolgozni, akkor jó választás lehet a ropogós végeredménnyel szolgáló csöröge fánk, amelyet csak be kell gyúrni, majd kinyújtani, derelyevágóval vagy késsel ügyesen felmetélni és forró, de nem lobogó zsiradékban kisütni. 

Ha nem szeretnénk kelt tésztával dolgozni, de mégis a nagyobb, pufók fánkokra vágyunk, akkor érdemes kipróbálni a sütőporral készített tésztákat is.

De jó alternatíva az égetett tésztával készült churros, melyet a spanyolok csörögéjeként ismerünk. De egy túrófánkkal, almafánkkal vagy sütőben sült fánkkal is boldog lesz a család. Íme 15 fánk, melyet érdemes elkészíteni a farsangi szezonban.

FARSANGI SZALAGOS FÁNK >>> 

FÁNK, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI >>> 

TÚRÓFÁNK (ALAPRECEPT) >>> 

TÖLTÖTT FÁNK (BERLINER) >>> 

CHURROS EGYSZERŰEN >>> 

ISZTRIAI FÁNK >>> 

AMERIKAI FÁNK >>> 

EKLER FÁNK TÚRÓKRÉMMEL TÖLTVE >>> 

PUHA CSÖRÖGEFÁNK >>> 

CSOKIS MOGYORÓKRÉMMEL TÖLTÖTT KEMENCÉS FÁNK >>> 

SÜTŐBEN SÜLT FÁNK – OLAJ NÉLKÜL >>> 

EGYSZERŰ ALMAFÁNK >>> 

GYORS HORVÁT FÁNK (FRITULE) >>> 

TÍZPERCES SÜTŐPOROS FÁNK >>> 

RÓZSAFÁNK >>> 

Még több fánk >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss