Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fánk, ahogy Szabi a pék készíti

default user icon
MME
120 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szalagos fánk elkészítéséhez a tejet összekeverjük a tojássárgákkal, belemorzsoljuk az élesztőt, és összekevertetjük a géppel.
  2. A lisztet, a cukrot, a narancshéjat és a sót hozzáadjuk. Elindítjuk a gépet, és akkor hozzádjuk a rumot. Ezután 5 percet dagasztjuk magas fokozaton. Amikor a tészta összeállt, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat.
  3. Közepesen kemény tésztát kapunk, amit 30 percet pihentetünk a pulton lefedve. Felgömbölyítjük, majd további 45 percet pihentetjük.
  4. 1 centi vastagra nyújtjuk a tésztát. Készíthetünk belőle amerikai (donut), hagyományos szalagos, császárzsemlére fonott és sós kalács (hosszúkás) formájú fánkokat.
  5. A kiszaggatott, megformázott fánkokat 30 percet kelesztjük letakarva. Közben 185 fokra melegítjük az olajat. A fánkokat megfordítva, lefedve kezdjük sütni, majf 2 perc múlva átfordítjuk mindet és ledés nélkül további 2 perc alatt készre sütjük.
  6. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

Nézd meg, hogyan készíti a fánkot Szabi, a pék:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss