hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Falafel házilag: a kedvenc közel-keleti utcakajánk otthon is, egyszerűen!

default user icon
MME
A falafel a Közel-Kelet jellegzetes étele, ami ma már olyan népszerűvé nőtte ki magát, hogy szinte bárhol kapható. Nálunk a török büfék kínálatában is megtalálható, de szerte a világban népszerű street-food. Isteni finom csicseriborsóból készült golyók, amit otthon is érdemes elkészíteni, ugyanis a házi változata nem olyan bonyolult, mint gondolnánk, viszont annál finomabb!

HOZZÁVALÓK: 

25 dkg csicseriborsó (konzerv)
1 fej lila hagyma
1/4 bögre petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1 ek frissen facsart citromlé
2 tk őrölt római kömény
1 tk só
1 tk őrölt bors
1 bögre zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A tálaláshoz (elhagyható):

pita
paradicsom
uborka
saláta
humusz
tahini (szezámkrém)

ELKÉSZÍTÉSE: 

1. Egy aprítógépbe tesszük az átöblített és lecsepegett csicseriborsót, az aprított hagymát, a petrezselyemet, a fokhagymát, a citromlevet és a fűszereket. Addig pépesítjük, amíg az egész összeáll és egy nedves masszát kapunk (vigyázzunk, hogy ne aprítsuk túl a hozzávalókat). 

2. Az így kapott masszát egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és összekeverjük. A hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára. 

3. A hűtőből kivéve golyókat fozmázunk a masszából, kb. 18-20 darabot. 

4. Egy nagyobb serpenyőben 1 hüvelyknyi olajat hevítünk, majd nagy lángon kb. 3 perc alatt kisütjük a falafelgolyókat, félidőben átforgatva őket. Amikor aranybarnára és ropogósra sültek, egy papírtörlőre szedjük őket. 

5. Szendvicsbe, salátákhoz vagy grillezett zöldségekhez kínáljuk tahinivel (szezámszósszal). 

Falafelek a Mindmegettén >>> 

Vegán falafelek >>> 

CSICSERIBORSÓ: VAN HELYE A KAMRÁBAN >>> 

ARAB KONYHA: TOBZÓDÁS A FŰSZEREK VILÁGÁBAN >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss