hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-vaníliás sütemény

MME MME
1 5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A fahéjas tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál tej
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • fél csomag őrölt fahéj
  • A piskótákhoz:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • A tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A fahéjas tésztához a vajat a mézzel felolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk. Ebből a tésztából 3 vékony lapot sütünk a tepsi hátoldalán (tepsiméret: 24x36 cm).

Ezután sütünk egy 4 tojásos sárga és egy 4 tojásos barna piskótát, ugyanebben a tepsiben.

A krémhez a vajat a porcukorral kikeverjük. A pudingport a tejjel felfőzzük, hagyjuk hűlni, majd a vajas krémbe jól bedolgozzuk.

A lapokat összeállítjuk a krémmel úgy, hogy a fahéjas lapok az aljára és a tetejére kerüljenek, egy pedig a közepére. A tetejét csokimázzal vonjuk be.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss