A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztához a lisztet, az írót, a cukrokat, a vajat, a tojást, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy keverőtálba tesszük, és robotgéppel simára dolgozzuk. A tésztát 3 részre osztjuk. A töltelékhez a cukrot elvegyítjük a fahéjjal.
Egy doboz alakú formát kibélelünk sütőpapírral. Az aljára nyomkodunk egy adag tésztát, és megszórjuk a fahéjas cukor harmadával. A tészta szélét kicsit felhúzzuk, majd a tölteléket betakarjuk egy újabb adag tésztával, és megszórjuk a fahéjas cukor második harmadával. Az egészet betakarjuk a maradék tésztával és megszórjuk a maradék fahéjas cukorral.
Végül az uzsonnakenyeret az előmelegített sütőben sütjük kb. 45 percig. A ráolvadó fahéjas cukor ropogós kérget képez rajta.