Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas uzsonnakenyér

default user icon
MME
75 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 27,5 dkg liszt
  • 2,25 dl író
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg cukor
  • 3 tk őrölt fahéj

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztához a lisztet, az írót, a cukrokat, a vajat, a tojást, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy keverőtálba tesszük, és robotgéppel simára dolgozzuk. A tésztát 3 részre osztjuk. A töltelékhez a cukrot elvegyítjük a fahéjjal.
  2. Egy doboz alakú formát kibélelünk sütőpapírral. Az aljára nyomkodunk egy adag tésztát, és megszórjuk a fahéjas cukor harmadával. A tészta szélét kicsit felhúzzuk, majd a tölteléket betakarjuk egy újabb adag tésztával, és megszórjuk a fahéjas cukor második harmadával. Az egészet betakarjuk a maradék tésztával és megszórjuk a maradék fahéjas cukorral.
  3. Végül az uzsonnakenyeret az előmelegített sütőben sütjük kb. 45 percig. A ráolvadó fahéjas cukor ropogós kérget képez rajta.

MÉG TÖBB ISTENI SÜTEMÉNY >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss