Fahéjas tekercsek

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • vaj
  • liszt
  • sütőpor
  • szódabikarbóna
  • cukor
  • natúr joghurt
  • tej
  • cukor
  • őrölt fahéj
  • tej
  • barna cukor

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejet és 3 evőkanál kivételével a megolvasztott, de már kihűlt vajat. A tésztát összegyúrjuk, majd kb. 20 X 30 cm-es téglalappá nyújtjuk.

A tészta tetejét megkenjük a maradék 3 evőkanál vajjal, és egyenletesen megszórjuk a már korábban összekevert töltelékkel. A tésztát hosszabbik végénél fogva feltekerjük, majd 12 egyforma vastag szeletre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a csigákat, melyeket meglocsolunk a tejszín és a barna cukor keverékével.

Kb. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss