Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas tekercs (csiga)

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 3 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 10 dkg vaj (vagy 1/2 dl olaj)
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • A szóráshoz:
  • 1 ek barna cukor
  • 1/2 mk fahéj

Elkészítés

  1. A langyos tejbe egy kevés cukrot teszünk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Közben egy tálba kimérjük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a puha vajat, a tojást, a sót és a felfuttatott élesztőt, majd a tejet részletekben hozzáadagoljuk. Dagasztógéppel vagy kézzel addig keverjük, amíg közepes keménységű tésztát kapunk (a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában). Meglisztezzük a tetejét, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen a duplájára kelesszük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kettévágjuk és vékonyra nyújtjuk. Fánkszaggatóval négy kört vágunk a kinyújtott tésztából. A kör alakú tésztát kinyújtjuk (nyújtófával, ha van), majd egymásra helyezzük úgy, hogy félig fedjék egymást. Feltekerjük és félbevágjuk. A félbevágott tészta oldalát betűrjük alulra (minél jobban betűrjük a tésztát, annál inkább nyílik szét, és kezd rózsára hasonlítani).
  4. A megformázott tésztát olajjal kikent muffinsütőbe tesszük, és meleg helyen 20-30 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a cukor és fahéj keverékével. Ezután15-20 perc alatt pirosra sütjük.

KAKAÓS CSIGA EGYSZERŰEN>>> 

DIÓHABOS CSIGA>>> 

KÓKUSZKRÉMES CSIGA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss