Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas tejfölös banánfagyi

15 perc
egyszerű
átlagos
1 adag
Hozzávalók
  • 1 db banán (fagyott)
  • 5 ek tejföl
  • 1 citrom
  • 1 ek kókuszcukor (vagy más édesítő)
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

  1. A banánt és a tejfölt betesszük egy turmixgépbe, hozzáadunk 1 teáskanálnyi citromlevet, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéjat, a kókuszcukrot és a fahéjat. Alacsony fokozaton krémes állagúra pépesítjük. Ha hígnak találjuk, a mélyhűtőbe tesszük fogyasztás előtt. 
  2. Kehelyben vagy tölcsérben kínáljuk. A tetejére egy csipet fahéjat szórunk, és banánkarikákkal díszítjük.

Megjegyzés

Ha több adagot készítünk, nem szükséges a banánokat előzőleg lefagyasztani, elég a már kész pépet a fagyasztóba tenni néhány órára. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss