Elkészítés: A krumplit megfőzöm, meghámozom, összetöröm. Hozzákeverem a lisztet, a tojást és a vajat. Összegyúrom, s ujjnyi vastagra kinyújtom, nényzetekre vágom. Közepére helyezem a kimagozott szilvát, szórok rá kevés cukrot, melybe előzőleg kevés szerecsendiót is tettem. Összehajtogatom, s lisztes kézzel gombócokat formázok.
Lobogó vízben - melybe csipetnyi sót tettem - megfőzöm.
Egy serpenyőben kevés vajon aranysárgára pirítom a cukros zsemlemorzsát. Ebbe forgatom a gombocokat.
Tálaláskor egy tányérra helyezem a gombócokat, bőségesen teszek rá zsemlemorzsát, s kevés porcukros fahéjat szórok rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre