Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-szilvás crumble

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A gyümölcshúst felaprítjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Egy lábasba tesszük az előkészített zöldségeket a fahéjjal, 4 ek vízzel és 3 ek cukorral. Az egészet felforraljuk, majd 5 percig főzzük.
  2. Összeforgatjuk a zabpelyhet, a lisztet, a kissé megolvasztott vajat és a maradék cukrot.
  3. A gyümölcsös keverékből kivesszük a fahéjrudat, majd a gyümölcsöket egy tűzálló tálba kanalazzuk. Kézzel rámorzsoljuk a zabpelyhes keveréket, végül az egészet 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

ALUL A GYÜMÖLCS, FELÜL A DARABOS PITE: A 20 LEGJOBB COBBLER ÉS CRUMBLE RECEPT! - VÁLOGATÁS >>> 

MORZSÁS SÜTI, CRUMBLE - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek