Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-szilvás cobbler

MME MME
60 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Meghintjük a cukrokkal, fűszerekkel, elkeverjük a keményítővel és egy pitesütő tálba tesszük.

2.

A tésztához elkeverjük a száraz alapanyagokat, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat és az egészet elmorzsoljuk. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, alaposan elkeverjük és a vajas liszthez adjuk, majd fakanállal kidolgozzuk a tésztát.

3.

Két evőkanállal vagy vizes kézzel kisebb halmokat formázunk a tésztából és szépen kirakjuk vele a szilva tetejét és megszórjuk a mandulával. Nem kell hermetikusan, de azért mindenhová jusson.

4.

170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb. 35 perc alatt aranyszínűre sütjük. Langyosan, enyhén felvert tejszínnel egyszerűen fejedelmi!

 Recept és fotó: Mandula

Ezek is érdekelhetnek

Friss