Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas szilvalekvár (diabetikus recept)

MME MME
50 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk.
  2. Fazékba tesszük, közepes lángon főzni kezdjük. Amikor kissé összeesett, hozzáadjuk a xilitet. Addig főzzük, amíg megpuhul a gyümölcs, majd megszórjuk fahéjjal, és levesszük a tűzről.
  3. Kihűtve azonnal fogyaszthatjuk, vagy még tűzforrón jól záródó üvegekbe töltjük.
  4. Utóbbi esetében 5 percre fejtetőre állítjuk, majd visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután a kamrában tároljuk.
  5. A cukormentesen és tartósítószer nélkül készült szilvalekvárt a felbontást követően hűtőszekrényben tároljuk. Lehetőleg néhány napon belül használjuk fel.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a fahéjas szilvalekvár cukor- és tartósítószer mentesen:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss