Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas sült alma kekszmorzsával, vanília fagylalttal

30 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk félbe és távolítsuk el a magházat, majd csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Ezután vagdossuk be a tetejét, de vigyázzunk nehogy teljesen átvágjuk az alma húsát.
  2. A sütőformát vékonyan kenjük ki vajjal, majd helyezzük bele a félbevágott almákat és öntsük alá a bort (vagy ízlés szerint almalevet).
  3. A maradék vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat. Ezután keverjük alaposan össze, majd egy ecsettel kenjük le a félbevágott almákat.
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. Egy fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizhetjük, hogy átsültek-e az almák (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem).
  5. A sütőből vegyük ki a készre sült almákat, majd óvatosan emeljük át egy tányérra. Ezután szórjuk meg az összemorzsolt, ropogós kekszmorzsával, majd helyezzünk rá egy-két gombóc vanília fagylaltot és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss