Elkészítés: A pulykamelleket egy kicsit ki kell lapítgatni, ha vastagok. Ezek után mindegyiket beleforgatom a fahéjba, úgy, hogy teljesen befedje. Olívaolajban pár perc alatt kisütöm őket, és egy mély tálba rakom. Mindegyikre rátekerek egy szelet bacont, és rájuk rakok 1-1 szelet sajtot. Ezek után a felszeletelt gyümölcsöket (ízlés szerinti összetétel és mennyiség) rájuk szórom. Abban a kevés olívaolajban, ami maradt a serpenyőben, karamellizálom a cukrot, és a tejföllel vagy a joghurttal együtt ráöntöm a gyümölcsökre. (Nem baj, ha a hideg tejtermék miatt a karamell megkeményedik, utána úgyis megolvad majd). Az egészet lefedem, és mehet a sütőbe. Akkor van kész, amikor a gyümölcsök már kellőképpen megfőttek, és a karamell újra elolvadt. :-) Rizzsel tálalom.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre