Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas pulyka

MME MME
4.4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamell szeleteket belehelyezem víz és fehérbor keverékébe, melybe beleteszem a fahéjat és kifehéredésig párolom. Kibélelek egy tepsit baconnal (a felét meghagyom), ráhelyezem a megpárolt pulykaszeleteket, és mindegyik tetejére egy szelet sajtot teszek, majd befedem a megmaradt baconnal. Középmeleg sütőben kb. fél óráig sütöm. A visszamaradt párolólevet besűrítem liszt és tejszín keverékével, a pulykára öntöm, és még 5 percig nagylángon sütöm.

Megjegyzés

Köretnek párolt rizs a legjobb, de szinte mindennel fogyasztható. Kiváló vendégváró étel. Még pikánsabbá tehetjük, ha füstölt sajtot használunk, és a szószba aszalt gyümölcsöket keverünk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss