Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas piskótatekercs (gluténmentes, cukormentes)

40 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, az eritritet elfelezzük, a felét a sárgájához, a felét a fehérjéhez adjuk, és mindkettőt habosra verjük.
  2. A sütőporral és a fahéjjal elkevert kétféle lisztet a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük. Végül a felvert tojáshabot lazán belekeverjük.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb. 10 percig sütjük, és még melegen, a papírral együtt feltekerjük, és úgy hagyjuk hűlni.
  4. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük a fahéjjal elkevert baracklekvárral, ismét feltekerjük, majd felszeleteljük. Tálaláskor meghintjük porrá őrölt eritrittel. 

Megjegyzés

Diétázóknak, ételallergiásoknak sem kell lemondani a finomságokról. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss