hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas óriás csigák

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg süteményliszt
  • 2 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg lágy vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 3 dl langyos tej
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg barnacukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • A kenéshez:
  • 1 tojás
  • A tetejére:
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tej
  • 1 mokkáskanál vanília-aroma

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókból kelt tésztát dagasztunk, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastag kb. téglalap formára. A kikevert töltelékkel megkenjük, felcsavarjuk, éles késsel 12 egyenlő részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tetejüket tojással megkenjük, addig pihentetjük, ameddig a sütő előmelegszik, kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

A tepsiben hűtjük, a tetejéhez valókat összekeverjük, a sűrű cukormázat kanálról rácsorgatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss