Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-mandulás csillag

45 perc
egyszerű
megfizethető
80 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát szárazon felhevített serpenyőbe szórjuk, és állandó keverés mellett enyhén megpirítjuk. A felkockázott marcipánmasszát összegyúrjuk a cukorral, a fahéjjal és 1 csipet sóval. Közben egymás után hozzáadunk 2 db tojásfehérjét, majd beledolgozzuk a pirított mandulát. Az így kapott kemény tésztát két réteg folpak között kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Közben a maradék 2 db tojásfehérjét kikeverjük a porcukorral. A tésztából kivágunk kb. 80 db csillagot. Spatula segítségével egyenletesen megkenjük a cukormázzal, majd sütőpapírral leterített tepsibe tesszük, és az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 10 percig. Végül rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
A süti akkor jó, ha a csillagok a megbillentett tepsiben maguktól odébb csúsznak. Ekkor a máz még lágy, a csillagok belseje pedig puha, de később megszilárdulnak.

Ezek is érdekelhetnek