A csokoládét felaprítjuk, majd forró vízgőz felett megolvasztjuk. Ezután hagyjuk kissé kihűlni.
A tojásokat szétválasszuk. Egy külön edényben kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd külön a tejszínt is felverjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a 75 g cukorral, a fahéjjal és a kávéval. Keverés közben az olvasztott csokit a sárgájás masszához csorgatjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt, és végül a tojáshabot is.
A fagylaltmasszát egy hideg vízzel kiöblített, 1 literes formába simítjuk. Lefedjük, és a mélyhűtőbe tesszük legalább 4 órára, közben néhányszor erőteljesen átkeverjük. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyit, majd gombócokba adagolva tálaljuk.