A kosárkákhoz egy muffinformát kivajazunk. A szilvát kimagozzuk és meghámozzuk, majd felkockázva egy serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük karamellizálni.
Amikor már kellőképpen karamellizálódott, hozzáadjuk a joghurtot és a réteslisztet. Utóbbiból annyit teszünk hozzá, hogy sűrű legyen, de a kanálról viszonylag könnyen lefolyjon. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon addig főzzül, amíg a szilva megpuhul, majd félretesszük. Közben a leveles tésztából 4 lapot kiolvasztunk, kb. fél óra alatt.
A szilvás keverékhez hozzáadjuk a szódabikarbónát. A tésztát felszeleteljük úgy, hogy egy darab kicsit nagyobb legyen, mint a muffinfomra mélyedései. A tésztadarabokat belenyomkodjodjuk a formákba, és mindegyikbe 1-1 jókora evőkanálnyi szilvás keveréket teszünk. A tésztaszéleket a töltelék tetejére hajtogatjuk, és megkenjük egy kevés joghurttal.