Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-joghurtos szilvás kosárkák

60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kosárkákhoz egy muffinformát kivajazunk. A szilvát kimagozzuk és meghámozzuk, majd felkockázva egy serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük karamellizálni.
  2. Amikor már kellőképpen karamellizálódott, hozzáadjuk a joghurtot és a réteslisztet. Utóbbiból annyit teszünk hozzá, hogy sűrű legyen, de a kanálról viszonylag könnyen lefolyjon. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon addig főzzül, amíg a szilva megpuhul, majd félretesszük. Közben a leveles tésztából 4 lapot kiolvasztunk, kb. fél óra alatt.
  3.  A szilvás keverékhez hozzáadjuk a szódabikarbónát. A tésztát felszeleteljük úgy, hogy egy darab kicsit nagyobb legyen, mint a muffinfomra mélyedései. A tésztadarabokat belenyomkodjodjuk a formákba, és mindegyikbe 1-1 jókora evőkanálnyi szilvás keveréket teszünk. A tésztaszéleket a töltelék tetejére hajtogatjuk, és megkenjük egy kevés joghurttal.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk. 

Megjegyzés

Saját ötlet alapján készült recept. - deveney

Ezek is érdekelhetnek

Friss