Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas hópehely

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 3 dkg őrölt fahéj
  • 4 dkg porcukor
  • tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt a kézmeleg tejbe tesszük, megszórjuk a cukorral, majd meleg helyen hagyjuk felfutni.
  2. A liszthez adjuk az olvasztott vajat, a sót, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát és meleg helyen hagyjuk kb. 20 perc alatt a duplájára kelni.
  3. Ha megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk, majd a darabokból kb. 28 cm átmérőjű köröket nyújtunk. A töltelékhez összekeverjük a fahéjat, a porcukrot és a langyos tejet. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a tésztát, megkenjük a töltelék 1/3 -ával, majd így rétegezzük tovább, tésztával fejezzük be. 
  4. Középre egy poharat helyezünk, majd 16 egyenlő részre osztjuk a tésztát és bevagdossuk. Az első cikket 2x jobbra hajtjuk, a mellette lévőt pedig 2x balra és összeillesztjük, azután az összes többit is.
  5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig a tésztát pihentetjük. Sütés előtt a tetejét lekenjük tejjel, majd kb. 30 percig sütjük. (Ha nagyon gyorsan megpirulna, fedjük le!) Lekvárral tálalva még finomabb, jó étvágyat! :)

    VILÁGBAJNOK KELT TÉSZTÁK >>> 

    AZ ARANYGALUSKÁTÓL A ZSÚRKUGLÓFIG - TÖBB, MINT 100 RECEPT KELT TÉSZTÁBÓL! >>> 

Megjegyzés

Tökéletes karácsonyi desszertnek, a tölteléket ízlés szerint variálhatjuk. - zsorihenriett

Ezek is érdekelhetnek

Friss