hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-hajdinalisztes palacsinta

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 3 db tojás
  • 14 dkg teljes kiőrlésű hajdinaliszt
  • 8,5 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 4 ek barna cukor
  • 3 dl tej
  • A sütéshez:
  • 1 tk vaj
  • A tálaláshoz:
  • natúr görög joghurt
  • méz

Elkészítés

  1. Kissé felhabosítjuk a tojásokat, és hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport, az őrölt fahéjat és a barna cukrot. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk, majd hozzáöntünk annyi tejet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  2. Serpenyőben vajat hevítünk, ügyeljünk rá, nehogy odaégjen! Beleteszünk egy merőkanálnyi palacsintatésztát, és közepes lángon addig sütjük, amíg a tészta felszínén apró buborékok keletkeznek. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Ugyanígy készítünk még 7 db palacsintát. Egy kevés mézzel és joghurttal meglocsolva tálaljuk.

    AMERIKAI PALACSINTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    GOFRI, MELEGSZENDVICS, ZABKÁSA VAGY AMERIKAI PALACSINTA: ÍME A LEGJOBB REGGELIK >>> 

Megjegyzés

Gyümölcsszósszal nyakon öntve igazi csemege!
Fotó és recept: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek