A habos almás süti elkészítéséhez a lisztet, 15 dkg barna cukrot, a sütőport, a margarint és 1 egész tojást 3 db tojássárgájával gyors mozdulatokkal linzertésztává gyúrunk, és becsomagolva a hűtőbe tesszük.
Meghámozzuk az almát, amit lereszelünk, majd hozzáadjuk a fahéjat, 15 dk barnacukrot és a búzadarát. Összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, majd ezután kinyomkodjuk a levét.
A linzertésztát kinyújtjuk és közepes méretű tepsibe tesszük. Erre ráhalmozzuk az almás tölteléket.
A 3 tojás fehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró sütőbe helyezzük. Addig sütjük ameddig a hab szép aranybarna lesz.