Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas galuska

2 5/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál búzadara
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fahéj
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • méz
  • fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet és a grízt egy csipet sóval, a tojással és egy kis vízzel összekeverem úgy, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Forrásban lévő enyhén sós vízbe szaggatom, és pár perc alatt kifőzőm, majd olvasztott vajon átforgatom.

Közben a tejet felforralom, beleteszem a mézet meg egy kis fahéjat - nem az összeset, mert akkor csomós lesz.

A galuskát kisméretű tepsibe öntöm, meglocsolom a mézes tejjel, és a tetéje szórom a maradék fahéjat. 200 fokon 20 perc alatt megsütöm.
Fahéjas-mézes tejföllel tálalva nagyon finom!

Ezek is érdekelhetnek

Friss