Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas és vaníliás csigák

90 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a vajjal, vagy margarinnal, a cukorral, a tojással és a maradék langyos tejjel lágy tésztát dagasztunk belőle, ha kell géppel jól kidolgozzuk. A tej mennyisége függ a liszt fajtájától, puha, lágy tésztának kell lennie.
  2. Letakarjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, letakarva hagyjuk állni 10 percet, így könnyebb kinyújtani. Ezután kettéosztjuk a tésztát, egyenként négyzet alakúra nyújtjuk.
  3. A 20 dkg porcukrot kettévesszük, felébe vaníliás cukrot, a másik felébe fahéjat keverünk. A vajat, vagy margarint felolvasztjuk alaposan megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk az egyiket vaníliás porcukorral, a másikat pedig fahéjas porcukorral. Feltekerjük, kb. 3 cm-es szeletekre vágjuk. A csigákat kizsírozott tepsibe rakjuk. A tepsiben kelesztjük még 20 percig, lekenjük tojássárgával és közepesnél erősebb lángon megsütjük. Vaníliamártást készíthetünk hozzá.

FAHÉJAS TEKERCS (CSIGA) >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss