Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a narancshéjjal, adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a barna porcukrot és a vaníliás cukrot (ízlés szerint porcukrot is tehetünk a tésztába). Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és formázzunk diónyi golyókat.
A kristálycukrot és a fahéjat keverjük össze egy tányérban, majd a tésztagolyókat hempergessük meg benne. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb a golyókat, majd villával nyomjuk le mindegyiknek a tetejét.
160 fokra előmelegített sütőben süssük 12-15 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük a kekszeket rácsra, majd hűtsük ki teljesen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre