Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas csigák

120 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3 ek cukor (+ az élesztőhöz)
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek őrölt fahéj (csapott)
  • 15 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A fahéjas csiga elkészítéséhez átszitáljuk a lisztet. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, a sót, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  2. A tésztát 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük a fahéjas csigákat. Még forrón megkenjük vaníliás cukros tejjel, ettől finomabb és még puhább lesz.

    A legjobb receptek fahéjjal >>> 

    Kelt tészta receptek >>> 

    Kakaós, fahéjas, sonkás csiga >>> 

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lett. Jó étvágyat kívánok hozzá! - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek

Friss