Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas csigák és nutellás koszorú

60 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 darab tojás
  • 10 dkg folyékony kókuszolaj
  • 1,5 dl kókusz tej
  • 2 ek édesítő (négyszeres)
  • 10 dkg rostmix (Nocarb)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • A csigák töltelékhez:
  • 2 ek fahéj
  • 2 ek édesítő (négyszeres)
  • Saját készítésű nutellához:
  • 4 ek mogyoróvaj (török)
  • 2 ek édesítő (négyszeres)
  • 2 ek kókuszzsír (olvasztva
  • 10 dkg étcsokoládé (80%-os, gőz felett megolvasztva)

Elkészítés

  1. Elkészítjük a nutellát: minden hozzávalót aprító gépbe rakunk és krémessé turmixoljuk.
  2. A tésztához a tojást a kókuszolajjal, a tejjel, és az édesítővel turmix-vagy aprító gépben habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert rostmixet, majd alaposan összedolgozzuk.
  3. 10 percig pihentetjük, majd a tésztát elfelezzük. A nyújtó felületet megszórjuk rostmixel, a tésztát átgyúrjuk és mindkettőt külön-külön vékony téglalappá nyújtjuk. Az egyiket megkenjük az olvasztott kókuszzsírral és rászórjuk a cukorpótlóval elkevert fahéjat.
  4. Feltekerjük, majd 2 centis darabokra vágjuk, kezünkkel kissé ellapítva csigákat formázunk. A másik tésztadarabot is kinyújtjuk, egyenletesen szétkenjük rajta a nutellát, feltekerjük, majd a henger két végét összeillesztve egy koszorút formálunk belőle.
  5. Villával felverjük a tojást és bekenjük a tészták tetejét. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd kiszedjük a csigákat. A koszorút még további kb. 15 percig sütjük. 

Megjegyzés

Azért, mert valaki diétázik, paleozik, lisztérzékeny, vagy cukorbeteg, még nem kell lemondania a finomságokról. Íme a példa! - Bodnár Éva

Ezek is érdekelhetnek

Friss