Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas csiga

MME MME
6 4.3/5
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 2 kiskanál só
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • kb. 2 dl tej
  • 2 tojás
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg vaj
  • A megöntözéshez:
  • 5 evőkanál juharszirup vagy hígított méz
  • A mázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tej
  • 1 mokkáskanál vanília-aroma

Elkészítés

Elkészítése: A tésztához a lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, a puha vajjal összekevert tejet és tojásokat beledolgozzuk, és lágy tésztává dagasztjuk. Kendővel letakarva, szobahőmérsékleten kb. 2 óra alatt duplájára kelesztjük.

A töltelékhez valókat összekeverjük, és meleg vízfürdőbe állítva megolvasztjuk.

A tésztát liszttel behintett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk. A tölteléket ecsettel egyenletesen rákenjük, a szélénél 1 centi széles csíkot szabadon hagyva. Óvatosan felgöngyöljük, majd 12 kb. 4 centi széles korongra vágjuk.

A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és az újra felmelegített, maradék fahéjas töltelékkel megkenegetjük. Újabb 1 órát kelesztjük.

200 °C-ra felmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük, majd a sütőből kivesszük, és a juharsziruppal vagy a mézzel megöntözzük.

A mázhoz valókat gyorsan összekeverjük, és a kész csigákra locsoljuk. Langyosan tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss