Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas csiga krémsajtos mázzal

90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 0,5 dl langyos, cukros tejben. A tészta többi hozzávalójából és a felfutott élesztőből puha tésztát dagasztunk, majd langyos helyen 3/4 órát kelesztjük.
  2. Ha megkelt a tészta, vékony négyzetalakúra nyújtjuk, megkenjük a vajjal, valamint megszórjuk fahéjjal és a cukorral. Feltekerjük a tésztát, majd kb. 3 cm széles darabokra szeleteljük.
  3. Sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent) tepsibe helyezzük a csigákat, legalább 2 cm távolságra egymástól. A tetejüket megkenjük tojással, és további fél órát kelesztjük. Ezután előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  4. A sütőből kivéve egy konyharuhával letakarva kihűtjük a csigákat. A vajkrémet kikeverjük a porcukorral, egy csipet sóval és a vaníliával, majd ezzel a mázzal kenjük meg a csigák tetejét. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss