Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas csiga II.

MME MME
2 4/5
120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • kb. 2 dl tej
  • 2 tojás
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg (barna) cukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg margarin
  • A megöntözéshez:
  • 5 evőkanál juharszirup vagy higított méz
  • A mázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tej
  • 1 mokkáskanál vaníliaaroma

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, a puha vajjal vagy margarinnal összekevert tejet és tojásokat beledolgozzuk, és lágy tésztává dagasztjuk. Kendővel letakarva, szobahőmérsékleten kb. 2 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez valókat összekeverjük, és meleg vízfürdőbe állítva megolvaszjuk.

A tésztát liszttel behintett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk. A tölteléket ecsettel egyenletesen rákenjük, a szélénél egy centi széles csíkot szabadon hagyva. Óvatosan felgöngyöljük, majd 12 db 4 centi széles korongra vágjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és az újra felmelegített, maradék fahéjas töltelékkel megkenegetjük.

Újabb 1 órát kelesztjük, majd 200 fokra felmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük, majd a sütőből kivesszük, és a juharsziruppal vagy a mézzel megöntözzük.

A mázhoz valókat gyorsan összekeverjük, és a kész csigákra locsoljuk. Langyosan tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss