A nedves hozzávalók kerülnek elsőként a dagasztótálba: a tej, az összes tojás és az élesztő, amiket az élesztő oldódásáig kevertetünk a géppel. Ezután beletesszük a liszteket, a cukrot és a sót.
Amikor összeállt a tészta, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, kisebb darabokban, majd sima tésztát dagasztunk belőle.
Vékonyan lisztezett munkalapon gömbölyítjük a tésztát, majd egy deszkán lefedve pihentetjük 1 órát vagy hűtőben egy éjszakát.
Téglalap alakúra, és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük olvasztott vajjal, de a felénk eső rövidebbik oldalán lévő alsó 3 cm-et szárazon hagyjuk.
Megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd újra olvasztott vajjal csurgatjuk meg. Feszesen feltekerjük és ha az alsó 3 cm száraz lenne, akkor vízzel megkenjük. 6 szeletre vágjuk (kb. 2 cm vastagra) és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejüket és félretesszük pihenni.
190 fokra előmelegítjük a sütőt. A 22 perc alatt megsütjük, majd a fahéjas csigák tetejét megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk porcukorral.