Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-bundás alma

15 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl víz
  • Almához:
  • 5 db nagyobb alma édes-savanyú is lehet
  • finomliszt hempergetéshez
  • 1-2 evőkanàl porcukor + 1 késhegynyi fahéj a szóráshoz
  • Sütéshez:
  • 2,5 dl napraforgó olaj

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük.
Kevés lisztben megforgatjuk.

A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből palacsintatésztàt keverünk.

Az olajat felfórrósítjuk.

Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikàkat belemàrtjuk a palacsintatésztàba és forró olajban kb. 10 perc alatt mindkét oldalàt megsütjük.

Papírtőrlőre szedjük, fahéjas porcukorral meghintjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss