Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas birsalmalekvár

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmalekvár elkészítéséhez a gyümölcsöt kimagozzuk, felaprítjuk a héjával együtt, összekeverjük a cukorral és kis lángon főzni kezdjük.
  2. Amikor már levet eresztett, hozzáadjuk az őrölt fahéjat, majd teljesen puhára főzzük.
  3. Botmixerrel pépesítjük és annyi vízzel öntjük fel, hogy lekvár sűrűségű legyen.
  4. A vízzel újra felforraljuk, majd forrón, tisztára mosott üvegekbe kanalazzuk és száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a mentes fahéjas birsalmalekvár:



Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss