Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-barackos mandulatorta

MME MME
75 perc
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált mandula
  • 15 dkg kristálycukor
  • aprított cukrozott citromhéj
  • 1,25 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 1 üveg barackbefőtt
  • 4 szelet kétszersült
  • fahéj
  • fél teáskanál sütőpor
  • pici só

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből a sütőporral, a cukorral, a sóval, a margarinnal omlós tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kerekre nyújtjuk, sütőpapírral kibélelt formába tesszük, és 10 percig elősütjük.

A felezett őszibarackot cikkekre vágjuk. A tojásokat és a tejszínt felverjük. A kétszersültet elmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, a sóval, a mandulával, a cukrozott citromhéjjal, a fahéjjal és a sütőporral, ezután a tojásos habhoz adjuk, és lazán elkeverjük. A masszát az omlós tésztára öntjük, a tetejét pedig kirakjuk barackszeletekkel.

Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss