Elkészítés: A lisztből a sütőporral, a cukorral, a sóval, a margarinnal omlós tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kerekre nyújtjuk, sütőpapírral kibélelt formába tesszük, és 10 percig elősütjük.
A felezett őszibarackot cikkekre vágjuk. A tojásokat és a tejszínt felverjük. A kétszersültet elmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, a sóval, a mandulával, a cukrozott citromhéjjal, a fahéjjal és a sütőporral, ezután a tojásos habhoz adjuk, és lazán elkeverjük. A masszát az omlós tésztára öntjük, a tetejét pedig kirakjuk barackszeletekkel.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre