hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas almás sütemény

MME MME
5 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, a barnacukrot, a kristálycukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, egy kiskanál sót, a gyömbérport és egy evőkanál fahéjat. Adjuk hozzá az olajat, és jól keverjük össze. Egy csészényit tegyünk félre belőle, amihez adjuk hozzá a másik evőkanál fahéjat. A massza másik feléhez adjuk hozzá a többi alapanyagot: a meghámozott, fölszeletelt almát, a tejet, a vaníliás cukrot és a tojást. Öntsük bele egy kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába. Oszlassuk el a tetején a félretett masszát. Apróra vágott dióval is megszórhatjuk. Előmelegített sütőben süssük kb. egy-másfél órát. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek