Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas almás pite

65 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. fahéjas almás pite tésztájához a sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, és összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint, majd egy közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, folpakba csomagoljuk, és hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. A meghámozott almákat lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
  4. A pihentetett tésztát 2 cipóra osztjuk: az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje.
  5. Kinyújtjuk a cipót téglalap alakúra (25x20 cm-esre), és beletesszük egy magas falú tepsibe. A felesleges széleket levágjuk.
  6. A lecsöpögtetett és kinyomkodott tölteléket a tepsiben lévő tésztára tesszük, ezután kinyújtjuk a másik cipót, és a töltelékre helyezzük, a tetejét villával megszúrkáljuk.
  7. A süteményt kb. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt a tetejét meghintjük porcukorral.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss