Elkészítés: A mandulás ostya elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre (180 fokra, légkeverésesnél 160 fokra). Kenjünk ki vékonyan két sütőlapot. Verjük a tojásfehérjét habbá. Fokozatosan adagolva adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük addig, amíg a cukor elolvad. Forgassuk bele a lisztet és a vajat. Szedjünk púpozott teáskanálnyi halmokat az előkészített sütőlapra (kb. 4 darabot egy lapra), majd szórjuk meg mandulapehellyel. Süssük kb. 5 percig, vagy amíg az ostya aranybarna lesz. Hagyjuk a sütőlapon kihűlni.
Keverjük össze a cukrot, a vajat és a tejszínt egy kisebb lábasban, és forraljuk fel. Vegyük kis lángra, és állandó keverés mellett főzzük további 5 percig, vagy amíg a keverék kissé besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a gyümölcsöt. Osszuk szét a fagylaltot négy pohárba. Locsoljuk meg áfonyaszósszal. Mandulás ostyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre