Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fagyi-torta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 kanál víz
  • pici ecet
  • 12 evőanál cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A tortához:
  • ízlés szerint bármilyen fagylalt (eper, vanília, csokoládé)
  • bármilyen gyümölcs (eper, málna, ribizli, sárgadinnye, ananász)
  • citromfű, mentalevél a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: 1. A piskótánk egy sima vizes piskóta. A tojássárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét egy csepp ecettel kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral a habosra kevert tojássárgájához keverjük, végül, a kemény habot tesszük hozzá. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. fél-1 órát sütjük.

2. Miután kihűlt a piskótánk, kiszedjük a tortaformából, 2 vagy 3 lapra vágjuk.

3. A piskóta alsó lapjára fagyikanállal vagy nagyobb evőkanállal gombócokat kanalazunk egymás mellé. Miután ez megvan, rátesszük a másik piskótalapot a tetejére. Kicsit rányomkodjuk. A piskóta legtetejére egymás mellé ugyanígy kanalazzuk a gombóc fagyikat. A gombócok közti rést tejszínhabbal töltjük ki, a torta oldalát is bevonjuk tejszínhabbal. Ízlés szerint gyümölcsökkel, menta- és citromfűlevelekkel díszíthetjük.

Arra ügyeljünk, hogy az ízek harmonizáljanak egymással. A már kész tortát tegyük fagyasztóba kb. fél órára.

Megjegyzés

Egy kis nyalánkság a forró nyári estékre.
- ladyhill

Ezek is érdekelhetnek