Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fagyi szelet V.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 8 evőkanál rétesliszt
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A habhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1-2 csepp rumaroma
  • A díszítéshez:
  • csokiforgács vagy csokireszelék

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd apránként a vizet. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük, és lazán hozzákeverjük a masszához.

25×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon megsütjük.

A krémhez a tojássárgákat a liszttel, a cukrokkal és a tej felével simára keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal összekeverjük, jó habosra keverjük.
Hűtőbe tesszük felhasználásig.

A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral és a rumaromával vízgőz felett keményre verjük.

A kihűlt tésztánkra rákenjük a lehűtött krémet, elsimítjuk, majd ezután a habot tesszük rá. Csokiforgáccsal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss