hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fagyi szelet

MME MME
4.2/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 7 ek liszt
  • 3 ek liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • A krémhez:
  • 2 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 1 ek liszte
  • 20 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A habhoz:
  • 5 db tojás fehérje
  • 30 dkg kristálycukor
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A fagyi szelet tésztájához a tojások fehérjét felverjük a porcukorral, egyenként beletesszük a tojások sárgáját és a 3 kanál vizet, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaót. 
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba szüksdéges!).
  3. A krémhez a tejből, a tojások sárgájából a liszttel sűrű krémet főzünk. A margarint, a porcukrral és a vaníliás cukrral kikeverjük, majd a kihűlt, főzött krémhez adjuk.
  4. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. 
  5. A habhoz a tojásfehérjéket a kristálycukorral gőz felett fényes habbá verünk, és ezt a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk, hogy megermedjen, majd csokiforgáccsal meghintve szeleteljük és tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek