Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 jeges finomság, amit lelkiismeret-furdalás nélkül megehetsz!

default user icon
MME
Te sem szeretnél lemondani az édes, hűsítő pillanatokról? Most megosztjuk veled a legfenségesebb házi recepteket, amik tökéletesen alkalmasak a legkeresettebb nyári hűsítők helyettesítésére.

A fagyik, jégkrémek és jégkásák tagadhatatlanul a nyár szimbólumai, de sajnos ugyanúgy, ahogy más sütik, nyalókák és különféle édességek, cukortartalmuk miatt nem tanácsolt fogyasztani őket. No de akkor mit ehet az ember nyáron fagylalt helyett, ha egészséges akar maradni? Most megmutatunk 3 olyan különleges édességet, amit bátran fogyaszthatsz lelkiismeret-furdalás, vagy bármilyen más kellemetlenség nélkül.

Ha még nem hallottál róla, a banánfagyi alapötlete zseniálisan egyszerű: nem kell hozzá más, csak egy pár jó érett banán, ami akkor a legjobb, ha a héja már barna pöttyös. Szeletelve lefagyasztod, aztán ha banánfagyira vágysz, egy jó erős turmix- vagy aprítógépben összeturmixolod, és kész is! Magában is finom, de ezerféleképpen ízesíthető.

Egy felnőtt adagja nagyából 150-170g fagyott banán, és 50-80g egyéb gyümölcs. Ha szeretnéd, hogy még krémesebb legyen, tehetsz bele adagonként egy evőkanál kesu-, vagy mandulavajat, tahinit, ha pedig valami különlegesre vágysz, kísérletezz bátran a zöld fűszerekkel: a menta és a bazsalikom is jól megy a gyümölcsfagylaltokkal, pl. eper-menta, málna-bazsalikom, citrom-menta, stb. Észre sem fogod venni, hogy nem a cukrászdából van!

Egy fehérjedús kása nem csak laktató, de rosttartalma miatt az emésztőrendszerednek is jót tesz. Kíváncsi vagy, milyen a jégkrém változata? Készítsd el a hagyományos reggeli kásádat, ez adja majd az alapot. Ha unod az ízét, próbáld ki más alapanyagból, a Mixitnél például kaphatsz gesztenye-, vagy zablisztből készült kásaalapot is. Adj hozzá még fagyasztott gyümölcsöket és – miattuk egy jó erős gépben - turmixold össze őket. A kész masszához adj egy kis vizet, hogy elég híg legyen, öntsd formákba, szúrj beléjük pálcikát, így fagyaszd le. Mennyei lesz!

Kóstoltál már jégkását? Ha igen, biztos ismerős számodra az a jellegzetes szirupos, agyoncukrozott íz. A hagyományosan kapható jégkásával ellentétben ebben a receptben sem hozzáadott cukrot, sem ételszínezéket, vagy mesterséges ízfokozót nem kell használnod, hogy élvezetes legyen a hűsítőd. Narancsos ízért facsarj tetszőleges mennyiségű narancslevet friss gyümölcsből. Tedd fagyasztóba, és óránként villával keverd meg. 5-6 óra múlva kásás lesz, ekkor vedd ki, és önts pohárba! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss