Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fagyasztott csokoládébombák

MME MME
5/5
90 perc
mester
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 személyre:
  • 2 liter csokoládéfagylalt
  • kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg tört étcsokoládé
  • 2,5 dl sűrű, friss tejszín
  • 2 evőkanálnyi kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: Vegyünk 12 kisméretű jégkrémgombócot (dinnyés vagy kávéskanál segítségével), tegyük egy tálba, és helyezzük a mélyhűtőbe legalább 1 órára.

A csokoládékrém elkészítéséhez tegyük a csokoládét egy tálba. Öntsük a tejszínt és a cukrot egy edénybe, és melegítsük alacsony lángon. Addig kavarjuk, amíg a cukor felolvad. Öntsük a csokoládéra a tejszínelegyet, és hagyjuk néhány percig megolvadni. Keverjük óvatosan 10 percig, amíg a keverék kihűl.

Amikor a jégkrémgombócok megkeményedtek, hempergessük bele őket egyesével a csokoládékrémbe, majd a kakaóporba, azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Carte dOr - MME

Ezek is érdekelhetnek