Elkészítés: A megtisztított fácánt jól megmosom, kívül-belül alaposan megsózóm és meglocsolom mogyoróolajjal.
A töltelékhez valókat kisebb-nagyobb darabokra vagdosom, csak úgy rusztikusan. Megszórom sóval és a fűszerekkel, löttyintek rá mogyoróolajat, meg facsarok rá egy kis citromlevet. Az egészet jól összeforgatom, és békén hagyom őket egy picit, hagy barátkozzanak az ízek.
Fogom a madarat, és a keverékkel jól megtömöm a hasát, az se baj, ha itt-ott kitüremkedik... Összekötöm a combjait meg a szárnyát, ha kell, kissé megvarrom a hasát. Meglocsolom még egy kevés olajjal, és mehet a római tálba (ezt persze ne felejtsd el beáztatni).
A maradék töltelékkel megágyazok neki, és mehet be a sütőbe 190 fokon 2 órára. Néha locsolgassuk meg, hogy ne száradjon ki. Ha már szép pirosra sült és ropogós, köretnek mehet a töltelék egy kis
ruccolasalátával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre