Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fácánsült szarvasgombás rizottóval

default user icon
MME
120 perc
rafinált
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A megmosott, szárazra törölt húsdarabokat megsózzuk, megborsozzuk, és a fácánmelleket 2-2 szelet szalonnával körbetekerjük. Egy sütőtálban felhevítünk kb. 2 ek olívaolajat, és valamennyi húsdarabot körbepirítjuk. A melleket kivesszük, és a combokat 10 percig sütjük a sütőben. Ezután mellétesszük a melleket, és együtt készre sütjük további kb. 10 perc alatt.
  2. Egy lábosban felforrósítunk kb. 1 ek olívaolajat. Világosra pirítjuk rajta a salottát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a rizst, és üvegesre pároljuk. Felengedjük a fehérborral, és állandó keverés mellett, kis merőkanálnyi adagokban beledolgozzuk a forró marhaalaplét. (Mindig csak annyit adunk hozzá, amennyit felszív.)
  3. Közben a 1,5 dl-re beforralt vadalaplét összemelegítjük a Cumberland-mártással, és sóval, borssal ízesítjük. A sültet kivesszük a sütőből, és rövid ideig pihentetjük. A szükség esetén átszűrt szaftot összeforraljuk a mártással.
  4. A szarvasgombakrémet és -carpacciót a rizottóhoz adjuk, majd belekeverjük a hideg vajkockákat. A négyfelé vágott fügéket az 1 ek vajon puhára pároljuk 2-3 perc alatt. Végül a fácánmelleket felszeleteljük, és a combokkal, valamint a fügével és a rizottóval együtt tálaljuk. A mártást külön kínáljuk.

A tökéletes rizottó titka itt >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Lacroix / Trendxpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss