Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fácán rozmaringos káposztaágyon

MME MME
120 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: Egy érlelt fácánnak a combját és a mellét bedörzsöljük egy kis sóval, borssal, majorannával, majd baconbe tekerve, sütőben, egy kis zsiradékon félig megsütjük.

Közben a kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, ezen megdinsztelünk egy fej apróra vágott vöröshagymát, rátesszük az átöblített és
kissé felaprított savanyú káposztát, 2-3 ág rozmaringot, és félig megpároljuk. Ha szükséges, öntünk alá egy kis száraz
fehérbort.

Amikor a káposzta félig megpárolódott, tegyük rá a fácándarabokat, és sütőben együtt pároljuk puhára, végül süssük szép pirosra.

Megjegyzés

A receptet Dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss