Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A fácán hasüregét alaposan besózzuk, és beleteszünk 2 szem kettévágott fügét és 6-8 szem szőlőt. A húst kívülről is besózzuk, megszórjuk feketeborssal, majd a lábakat kötözőspárgával összekötjük, és serpenyőbe téve forró olajban minden oldalról átpirítjuk.
Ezután tepsibe tesszük, meglocsoljuk a borral, megszórjuk a borsfélékkel és a kardamommal, a tetejére helyezzük a margarint és a kakukkfüvet, és köré rendezzük a maradék szőlőt és fügét.
Sütőben 40 percig sütjük, közben időnként meglocsoljuk a keletkező pecsenyelével. A fácánt a vele együtt sült gyümölcsökkel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre