Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fácán fügével és szőlővel

90 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A fácán hasüregét alaposan besózzuk, és beleteszünk 2 szem kettévágott fügét és 6-8 szem szőlőt. A húst kívülről is besózzuk, megszórjuk feketeborssal, majd a lábakat kötözőspárgával összekötjük, és serpenyőbe téve forró olajban minden oldalról átpirítjuk.

Ezután tepsibe tesszük, meglocsoljuk a borral, megszórjuk a borsfélékkel és a kardamommal, a tetejére helyezzük a margarint és a kakukkfüvet, és köré rendezzük a maradék szőlőt és fügét.

Sütőben 40 percig sütjük, közben időnként meglocsoljuk a keletkező pecsenyelével. A fácánt a vele együtt sült gyümölcsökkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss