Ma tér haza Pekingből Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, a gyorskorcsolyázó testvérpár, akik összesen 4 érmet szereztek a téli olimpián. Liu Shaoang egy arany és két bronz éremmel, Liu Shaolin Sándor pedig egy bronz éremmel büszkélkedhet.
Mivel a fiúk az olimpia előtt hetekig el voltak zárva, így hosszú idő után ma találkozhatnak először a szeretteikkel. A találkozóra pedig a család is készül, a Bors információi szerint a kedvenc ételükkel, marhalábszár-pörkölttel várják haza a testvérpárt.
Hosszú pihenésre azonban még nem lesz lehetőségük, mivel márciusban Montrealban lesz a világbajnokság, ahol még sikeresen szeretnének szerepelni. „Ezután visszatérünk Kínába, többek között azért, hogy a szponzorunkkal egyeztessünk. Ezt követően jöhet a szokottnál hosszabb vakáció” - mondta az aranyérme megszerzése után Liu Shaoang.
Ha ti is megkívántátok a marhapörköltet, a következő recepttel nem lőhettek mellé!
MARHAPÖRKÖLT recept
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 30 dkg vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- só
- bors
- 2 dl vörösbor
- 1 kk kömény
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet majoránna
Elkészítése:
1. A marhahúst megtisztítjuk, szárazra töröljük, és közepes kockákra vágjuk.
2. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és 5 evőkanál olajon aranysárgára pirítjuk. Ekkor felöntjük kevés vízzel, és újból zsírjára sütjük. Közben megsózzuk.
3. A húst a hagymára dobjuk, és erős tűzön fehéredésig sütjük. Mikor kicsit levet engedett, mehet bele a pirospaprika, a kömény és két gerezd zúzott fokhagyma.
4. A zöldpaprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, és a pörköltbe tesszük. Kevés vizet öntünk hozzá, és megsózzuk. Hagyjuk főni, közben megsózzuk, megborsozzuk. Félidőben megfűszerezzük a kakukkfűvel és majorannával, de épp csak egy csipetnyit adunk hozzá.
5. Mikor kb. 1 óra múlva a hús félpuha, hozzáadjuk a felkockázott, meghámozott paradicsomot és a vörösbort is, és barnásra főzzük. A legvégén még egyszer ízesítjük zúzott fokhagymával és köménnyel.
6. Amikor zamatos, fűszeres, barnás és sűrű, az étel elkészült. A vörösboros marhapörköltet főtt krumplival vagy nokedlivel kínáljuk.