Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel az étellel várják haza az olimpikon Liu testvéreket

default user icon
MME
A fiúk most egy kicsit lazítanak a szigorú étrendjükön, a család a kedvenc ételükkel várja őket haza.

Ma tér haza Pekingből Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, a gyorskorcsolyázó testvérpár, akik összesen 4 érmet szereztek a téli olimpián. Liu Shaoang egy arany és két bronz éremmel, Liu Shaolin Sándor pedig egy bronz éremmel büszkélkedhet.

Mivel a fiúk az olimpia előtt hetekig el voltak zárva, így hosszú idő után ma találkozhatnak először a szeretteikkel. A találkozóra pedig a család is készül, a Bors információi szerint a kedvenc ételükkel, marhalábszár-pörkölttel várják haza a testvérpárt.

Hosszú pihenésre azonban még nem lesz lehetőségük, mivel márciusban Montrealban lesz a világbajnokság, ahol még sikeresen szeretnének szerepelni. „Ezután visszatérünk Kínába, többek között azért, hogy a szponzorunkkal egyeztessünk. Ezt követően jöhet a szokottnál hosszabb vakáció” - mondta az aranyérme megszerzése után Liu Shaoang.

Ha ti is megkívántátok a marhapörköltet, a következő recepttel nem lőhettek mellé!

MARHAPÖRKÖLT recept

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • bors
  • 2 dl vörösbor
  • 1 kk kömény
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 csipet majoránna

Elkészítése:

1. A marhahúst megtisztítjuk, szárazra töröljük, és közepes kockákra vágjuk.

2. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és 5 evőkanál olajon aranysárgára pirítjuk. Ekkor felöntjük kevés vízzel, és újból zsírjára sütjük. Közben megsózzuk.

3. A húst a hagymára dobjuk, és erős tűzön fehéredésig sütjük. Mikor kicsit levet engedett, mehet bele a pirospaprika, a kömény és két gerezd zúzott fokhagyma.

4. A zöldpaprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, és a pörköltbe tesszük. Kevés vizet öntünk hozzá, és megsózzuk. Hagyjuk főni, közben megsózzuk, megborsozzuk. Félidőben megfűszerezzük a kakukkfűvel és majorannával, de épp csak egy csipetnyit adunk hozzá.

5. Mikor kb. 1 óra múlva a hús félpuha, hozzáadjuk a felkockázott, meghámozott paradicsomot és a vörösbort is, és barnásra főzzük. A legvégén még egyszer ízesítjük zúzott fokhagymával és köménnyel.

6. Amikor zamatos, fűszeres, barnás és sűrű, az étel elkészült. A vörösboros marhapörköltet főtt krumplival vagy nokedlivel kínáljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss