Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem jön be a zabkása? Ezzel az egyszerű trükkel turbózva a kedvenc reggelid lehet!

default user icon
MME
Az egyéjszakás zabkása egyre népszerűbb reggeli a tudatosan táplálkozók körében. Percek alatt elkészíthető már előző este: a zabpelyhet nem kell főzni, sütni, egyszerűen csak beáztatjuk, ízesítjük és már mehet is a hűtőbe!

Az egyéjszakás zabkása annak való, akinek őrült rohanásban telnek a reggelei, mégis szeretne tápláló, vitaminokban gazdag ételt fogyasztani napindítónak - vagyis: mindenkinek! 

EGYSZERŰEN CSAK KEVERD ÖSSZE, ÉS KÉSZ!

A zabot ebben a formában nyersen fogyasztjuk, hiszen az áztatás során annyira megpuhul, hogy nincs szükség hőkezelésre.

Elkészítés: Este lefekvés előtt keverjünk össze 1 csésze apró szemű zabpelyhet 2 csésze vízzel, tejjel vagy növényi tejjel, joghurttal. Adjunk hozzá kevés chia magot, édesítőszert vagy mézet, datolyaszirupot, esetleg natúr vagy ízesített fehérjeport (az ízek, textúrák hozzáadásának  tulajdonképpen csak a képzeletünk szab határt), majd kanalazzuk az egészet lefedhető tálkába vagy kis befőttesüvegbe. Szórjuk meg olajos magvakkal, ízesítsük bogyós gyümölcsökkel és pihentessük egy éjszakán át hűtőszekrényben. 

 

FURCSA ÁLLAG ÉS ÍZ? itt a megoldás!

Másnap reggel csak kivesszük a hűtőből és már ehetjük is! Vagy mégsem? Akkor sincs baj, ha úgy érezzük, a kása túl pépes, és valami mintha hiányozna belőle - másokkal is előfordult már, íme a megoldás: garantáltan elégedettek leszünk a végeredménnyel, ha este az édesítőszerrel egy csipet sót is teszünk a kásádba. A só ugyanis harmonizálja, felébreszti az ízeket, jobban kiemeli az édes ízt.

Ha tovább szeretnénk finomítani a zabkását, reggel, fogyasztás előtt adjunk hozzá egy kanál mogyoróvajat és egy fél pépesített banánt. Ezek nemcsak édesebbé teszik a kását, de a textúráján is sokat javítanak!

Mutatjuk videón is, hogyan készül az egyéjszakás zabkása:

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss