Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel a diétával fogyott le Katalin hercegné

default user icon
MME
Katalin hercegné jobban néz ki, mint valaha. Vilmos herceg felesége április 23-án adott életet harmadik gyereküknek, de Katalin már most úgy néz, mint terhessége előtt. Brit lapok kiderítették, milyen diétát követ Cambridge hercegnéje.

Katalin hercegné már májusban, Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén is ragyogóan nézett ki. A hercegné akkor alig egy hónappal Lajos herceg születése után, először jelent meg a nyilvánosság előtt. Már akkor is sokan azt találgatták, hogy Katalin minek köszönheti csodás alakját. Néhány hete a wimbledoni teniszverseny döntőjén egy citromsárga ruhában kápráztatta el a közönséget, ami még inkább kiemelte az alakját. Vilmos feleségén egy deka felesleg nincsen. 

A The Sun szerint Katalin amellett, hogy sportol, szigorú étrendhez ragaszkodik. Ő és édesanyja is a Dukan-diéta híve. A Pierre Dukan által kitalált étrend magas fehérjetartalmú és alacsony szénhidráttartalmú ételeket ír elő, míg száműzi a cukrot, és a zsírt. A fogyókúra alatt ajánlott a steak, a hal, a tojás, a zsírszegény tej és tejtermékek, valamint sok zöldség fogyasztása. Ezek az ételek, megfelelő edzésprogrammal párosulva hozzájárulnak a súlycsökkenéshez.

A diéta szakaszai

A Dukan-diéta négy szakaszból áll, az első kettőben a súlycsökkenésen, míg az utolsó kettőben az elért eredmények megtartásán van a hangsúly. A négy szakasz a támadási szakasz, a cirkáló szakasz, a megerősítő szakasz és a stabilizáló szakasz.

A támadási szakaszban 68 féle magas fehérjetartalmú ételből lehet választani. A kalóriákat nem kell számolni, annyit ehet az ember, amennyit akar. Viszont 1,5 evőkanál zabkorpát meg kell enni naponta és minimum 1,5 liter vizet kell inni. A támadási szakasz attól függően, hogy mennyit akar fogyni az ember 2-10 napig tart. 

A cirkáló szakaszban a fehérje és a fehérje-zöldség napok váltják egymást. Lehet 2-2 vagy 5-5 naponta váltani az étrendet. Zabkorpából pedig 2 evőkanállal kell megenni naponta.

A megerősítő szakasz akkor kezdődik el, amikor az ember elérte a kívánt súlyt. Ekkor már nem olyan szigorú a diéta. Naponta lehet enni egy adag gyümölcsöt, és 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret. Lehet enni hetente 2 alkalommal keményítős ételt, például teljes kiőrlésű tésztát. Viszont hetente egy olyan napot is kell tartani, amikor csak fehérjét eszel.

A stabilizáló szakaszban heti egy fehérjenapot kell tartani, míg a napi zabkorpa adag 3 evőkanálra emelkedik. Az utolsó szakaszra Pierre Dukan már inkább életmódtanácsokat ad annak érdekében, hogy ne szembesüljön az ember a jojó effektussal. Azt tanácsolja, hogy a diéta alapelveit építsük be a minden napi étkezésbe és mozogjon az ember sokat, lift helyett inkább lépcsőzzünk.

Katalin hercegné a Dukan-diéta alapelveit betartva fogyott le az eksüvőjére és 3 gyermeke születése után is ezzel a módszerrel nyerte vissza alakját. Katalin mellett egyébként olyan hírességek is kipróbálták ezt a diétát, mint Gisele Bündchen, brazil topmodell, vagy Jennifer Lopez színész-énekesnő, vagy Penelopé Cruz színésznő.

KIRÁLYI DIÉTA: EZZEL A MÓDSZERREL FOGYOTT KATALIN HERCEGNÉ >>>

ÍGY NYERTE VISSZA SZÜLÉS UTÁN BOMBA ALAKJÁT AMAL CLOONEY >>>

ÍGY NYERTE VISSZA SZÜLÉS UTÁN ALAKJÁT A GRACE KLINIKA SZTÁRJA >>>

ÍGY NÉZ KI A SZÜLÉS UTÁN NÉGY HÓNAPPAL BEYONCÉ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss